tan2014-7-13_18213435_1.jpg

13.07.2014. - 18:41

Predsednik Nikolić sa Viktorijom Nuland

Beograd, 13. jul 2014. godine – Predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić razgovarao je danas sa pomoćnikom državnog sekretara SAD za Evropu i Evroaziju, gospođom Viktorijom Nuland.

Predsednik Nikolić se zahvalio predsedniku Sjedinjenih Američkih Država kao i ambasadi SAD-a u Beogradu na pomoći i podršci tokom poplava koje su zadesile Srbiju. Predsednik Nikolić istakao je da se Srbija nalazi na prekretnici, i da je neophodno sprovesti reforme, suzbiti sivu ekonomiju. Tržište Srbije povoljno je za investicije, jake kompanije koje će iskoristiti našu dobru saradnju sa zapadnom i istočnom civilizacijom, kompanije koje će zaposliti mlade, rekao je predsednik Nikolić.

Pomoćnica državnog sekretara SAD, istakla je da je sada ključan momenat za reforme u Srbiji. SAD pružaju podršku Srbiji u borbi protiv korupcije, sivoj ekonomiji, kao i reformama koje će u Srbiji dovesti do novih radnih mesta. Gospođa Nuland se saglasila sa predsednikom Nikolićem da se dijalog sa Prištinom mora nastaviti, i da prioritet treba da budu mir i bezbednost.

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).