Tan2013-6-27_133614357_3.jpg

Saopštenja

27.06.2013. - 14:48

Predsednik Nikolić sa Vinćencom Paljom

Beograd, 27. jun 2013. godine – Predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić sastao se danas u Beogradu sa monsinjorom Vinćencom Paljom, predsednikom Papskog saveta za porodicu Rimokatoličke crkve.

 
Tokom razgovora sa predsednikom Republike, monsinjor Palja je rekao da je u Srbiju došao u ovom trenutku da pokaže koliko je blizak našoj zemlji u njenom nastojanju da postane deo Evropske Unije. On je istakao da je Rimokatolička crkva uverena da je humanistička i hrišćanska tradicija Srbije ono što je potrebno Evropi i da je stoga došao da pokaže srpskom narodu kako ima podršku među prijateljima u svetu.
 
Predsednik Nikolić je rekao da je u poslednjih godinu dana učinjeno mnogo da  bi Srbija postala moderna evropska država, a i da se prilike u regionu trajno stabilizuju. Srbija je mnogo uradila zato što se posle dužeg vremena suočila sa problemima koji su zanemarivani u prethodnom periodu, a koji moraju da se reše, rekao je predsednik Republike. 
 
Predsednik Nikolić je istakao da je srećan zbog izvanrednih odnosa Srpske pravoslavne crkve i Rimokatoličke crkve i zahvalio Svetoj stolici zbog toga što nije priznala nezavisnost Kosova i Metohije.
 
Monsinjor Palja je ponudio pomoć Rimokatoličke crkve u zaštiti srpske kulturne baštine na Kosovu i Metohiji, a pre svega srpskih srednjevekovnih manastira.
 
Podeli

Pitajte predsednika

Ime i prezime je obavezno polje.
Telefon je obavezno polje.
Тema je obavezno polje.
Еlektronska pošta je neispravna.
Poruka je obavezno polje.