10.12.2015. - 09:04

Predsednik Nikolić u poseti Argentinskoj Republici

Beograd, 09. decembar 2015. godine - Predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić, doputovao je u radnu posetu Argentinskoj Republici na inauguraciju predsednika Maurisija Makrija.

Predsednik Nikolić je jedini predsednik koji je dobio poziv  od predsednika Argentinske Republike da se sastanu i dan pre svečane ceremonije polaganja zakletve. Predsednik Nikolić se tokom sastanka zahvalio na podršci Argentine izraženoj u glasanju na Generalnoj konferenciji UNESKO-a, kada je Priština odbijena. Predsednik Argentine Maurisio Makri se zahvalio predsedniku Nikoliću na dolasku istakavši da ceni napor da se uputi na tako dalek put, i uvaži ga. Predsednik Makri se zahvalio i na našoj podršci Argentini u UN, napomenuvši da će Argentina nastaviti da podržava Srbiju kao što je to učinila na Generalnoj konferenciji u UNESKO-u. Dvojica predsednika su se usaglasila da će raditi na ojačavanju već dobrih odnosa dve države.

Video materijal možnjete preuzeti OVDE

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).