07.02.2013. - 00:00

Predsednik Nikolić u zvaničnoj poseti Azerbejdžanu

BAKU – Predsednik Srbije Tomislav Nikolić boravi od danas s državnom delegacijom u trodnevnoj zvaničnoj poseti Azerbejdžanu, u okviru koje će se sastati s najvišim rukovodiocima te zemlje, saopšteno je iz Predsedništva.

Nikolić će razgovarati s predsednikom Azerbejdžana Ilhamom Alijevim, premijerom Arturom Rasizadeom i predsednikom Narodne skupštine Ogtajem Asadovim, navedeno je u saopštenju Pres službe predsednika.

Tokom posete je predviđeno i potpisivanje Deklaracije o strateškom partnerstvu, potpisivanje sporazuma Vlade Republike Srbije i Vlade Republike Azerbejdžan u oblasti informacionih i komunikacionih tehnologija, kao i sporazuma o saradnji u oblasti veterinarstva.

Srpsku delegaciju, koju vodi Nikolić, čine ministar spoljnih poslova Srbije Ivan Mrkić, potpresednik Vlade i ministar spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić, ambasador Srbije u Bakuu Zoran Vajović, savetnici predsednika Srbije Marko Đurić, Predrag Mikić i Jasmina Mitrović Marić i šefica Pres službe predsednika Stanislava Pak Stanković.

Ime i prezime je obavezno polje.
Telefon je obavezno polje.
Тema je obavezno polje.
Еlektronska pošta je neispravna.
Poruka je obavezno polje.