26949266_b.jpg

29.11.2016. - 14:57

Predsednik Nikolić u zvaničnoj poseti Češkoj Republici

Beograd, 29. novembar 2016. godine – Predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić doputovao je danas u zvaničnu posetu Češkoj Republici. Predsednika Nikolića je, uz najviše državne počasti, dočekao predsednk Češke Miloš Zeman, dok su se ispred predsedničke palate okupili brojni građani Praga koji su želeli da vide susret dva predsednika.

Tokom srdačnog i prijateljskog sastanka predsednici Nikolić i Zeman razgovarali su o razvijanju ekonomske saradnje između Srbije i Češke, kao i o izavovima koje migrantska kriza postavlja pred naše dve zemlje.
U prisustvu dva predsednika, danas su Mladen Šarčević, ministar obrazovanja, nauke i tehnološkog razvoja Vlade Republike Srbije i Katerina Valhova, ministarka obrazovanja, omladine i sporta u Vladi Češke Republike potpisali Sporazum o saradnji u oblasti kulture, obrazovanja, nauke, omladine i sporta.
Predsednik Nikolić razgovaraće večeras i sa predsednikom Senata Češke Republike, a sastaće se i sa brojnim češkim privrednicima, kojima će izložiti sve prednosti investiranja u srpsku privredu.

Pokrivalice sa događaja :

Svečani doček možete preuzeti sa linka 1 https://goo.gl/xwpioB

Sastanak sa predsednikom Zemanom možete preuzeti sa linka 2 https://goo.gl/Rjmtpy

Plenarni sastanak delegacija Republike Srbije i Češke Republike možete preuzeti sa linka 3 https://goo.gl/Wpq0Ct

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).