sad.jpg

11.02.2015. - 16:36

Predsednik SAD čestitao Srbiji Dan državnosti

Beograd, 11. februar 2015. godine – Predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić razgovarao je danas u Beogradu sa zamenikom pomoćnika državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država, Hojt Brajanom Jiom.

U dugom i prijateljskom razgovoru, gospodin Ji je zahvalio predsedniku Nikoliću na njegovom doprinosu da se između Srbije i Sjedinjenih Američkih Država uspostavi što bolja saradnja u mnogim oblastima i izrazio nadu da će se odnosi između dve zemlje konstantno unapređivati i u budućnosti.

Predsednik Nikolić i Hojt Brajan Ji razgovarali su o nastavku dijaloga Beograda i Prištine u Briselu. Tom prilikom predsednik je još jednom ponovio da Srbija nikada neće priznati jednostrano proglašenu nezavisnost svoje južne pokrajine, ali da je istovremeno naša zemlja čvrsto rešena da se kroz razgovore sa Prištinom omogući bolji život za sve stanovnike Kosova i Metohije.

Predsedniku Republike Srbije Tomislavu Nikoliću je uručeno i pismo predsednika Sjedinjenih Američkih Država Baraka Obame, u kome njemu i svim građanima Srbije čestita Dan državnosti, 15. februar.

U pismu predsednika Obame takođe se navodi da Sjedinjene Američke Države pozdravljaju predsedavanje Srbije Organizacijom za evropsku bezbednost i saradnju, kao i priliku koju to predsedavanje pruža – da zajedničkim trudom svi doprinesu promovisanju univerzalnih ljudskih prava i temeljnih principa OEBS-a. Takođe, Sjedinjene Države pozdravljaju i rešenost Srbije da se nastave razgovori u Briselu, kao i njenu hrabrost da odlučno sprovede teške reforme na putu ka članstvu u Evropskoj uniji.

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).