Predsednik Vučić primio akreditivna pisma novoimenovanog apostolskog nuncija Svete Stolice u Srbiji

12.12.2022. - 15:30

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas akreditivna pisma novoimenovanog apostolskog nuncija Svete Stolice u Srbiji, nadbiskupa Santa Ganđemija, koji mu je preneo pozdrave pape Franciska.

Predsednik Vučić je nadbiskupu Ganđemiju poželeo srdačnu dobrodošlicu, izrazivši uverenje da će odnosi dveju zemalja u predstojećem periodu dobiti na intenzitetu.

Sagovornici su ovom prilikom razmotrili brojne teme od značaja za bilateralne odnose, za koje je rečeno da su zasnovani na istinskom međusobnom uvažavanju.

Predsednik Vučić je zahvalio na principijelnoj poziciji Svete Stolice da poštuje teritorijalnu celovitost Srbije i ne priznaje jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova. On je takođe konstatovao da u Svetoj Stolici postoji spremnost da čuju i razumeju stavove Srbije, u šta se uverio i prilikom posete papi Francisku.

Nadpiskup Ganđemi je preneo  uveravanja Svete Stolice da neće menjati stav o jednostrano proglašenoj nezavisnosti Kosova.

Predsednik Vučić je uputio srdačne pozdrave papi Francisku, kao i čestitke za predstojeći Božić.

VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI SA FTP SERVERA MINISTARSTVA ODBRANE.

Beograd,
12. decembar 2022. godine

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).