Predsednik Vučić primio je akreditivna pisma novoimenovanog ambasadora Kanade

Saopštenja

17.02.2021. - 12:38

Predsednik Vučić primio je akreditivna pisma novoimenovanog ambasadora Kanade

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je akreditivna pisma novoimenovanog ambasadora Kanade Džajlsa Normana i poželeo mu dobrodošlicu, istakavši da na dužnost u Beogradu stupa u godini kada Srbija i Kanada obeležavaju značajan jubilej – 80 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa.

Predsednik Vučić i ambasador Norman su konstatovali da je jubilej ujedno i prilika za jačanje političkog dijaloga i podsticaj za razvoj partnerstva i srpsko-kanadskih veza u svim oblastima.
 
Predsednik Vučić je izrazio zadovoljstvo što se povećava priliv kanadskih investicija, jer to znači da se srpsko tržište pokazalo kao dobro mesto za ulaganje. On je izrazio nadu da će, osim rudarstva i energetike, i druge privredne oblasti biti zanimljive kanadskim privrednicima. Takođe je rekao da bismo u Srbiji mogli da koristimo iskustva Kanade u zaštiti životne sredine.
 
Dvojica sagovornika su izrazili nadu da će uskoro biti otvorena direktna vazdušna linija između Beograda i Toronta, koja bi doprinela ne samo unapređenju ekonomskih odnosa, već i boljem povezivanju građana Srbije i Kanade. Oni su, tim povodom, istakli da je i srpska zajednica, koja živi na kanadskom tlu, važan most između dveju zemalja.
 
Predsednik Vučić je takođe izrazio zahvalnost za podršku koju Kanada pruža evropskom putu Srbije, naglasivši da naša zemlja ozbiljno pristupa reformama, posebno u oblasti vladavine prava.
 
Ambasador Norman je pozdravio zalaganje Srbije da se do rešenja pitanja Kosova i Metohije dođe dijalogom.
 
Ambasador Norman je izrazio uvažavanje za način na koji srpske vlasti uspešno odgovoraju na izazove pandemije. Takođe je upoznao predsednika Vučića sa planovima za proizvodnju vakcine, koju su razvili kanadski stručnjaci.
 
VIDEO MATERIJALE MOŽETE PREUZETI SA FTP SERVERA MINISTARSTVA ODBRANE.
 
 
Beograd, 17. februar 2021. godine
Podeli

Pitajte predsednika

Ime i prezime je obavezno polje.
Telefon je obavezno polje.
Тema je obavezno polje.
Еlektronska pošta je neispravna.
Poruka je obavezno polje.