Sastanak sa prvim potpredsednikom Centralne vojne komisije NR Kine

Saopštenja

06.09.2019. - 16:08

Predsednik Vučić sastao se sa potpredsednikom Centralne vojne komisije NR Kine

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa delegacijom Centralne vojne komisije Narodne Republike Kine, koju je predvodio potpredsednik komisije general Džang Jousjao.

Predsednik Vučić poželeo je dobrodošlicu gostima i zamolio generala Džanga da prenese iskrene pozdrave predsedniku Narodne Republike Kine Si Đinpingu. On je rekao da je Srbija zahvalna predsedniku Siju za sve što je učinio za prijateljstvo dveju zemalja, kao i da se nada da će nam učiniti čast i ponovo posetiti Srbiju. "Ponosimo se čeličnim prijateljstvom naša dva naroda i pružamo podršku politici jedne Kine, kao i u mnogim drugim pitanjima", rekao je predsednik Vučić.
 
General Džang zahvalio je predsedniku Vučiću na toplom dočeku i istakao da NR Kina ceni što Srbija pokazuje veliku pažnju sveobuhvatnom strateškom partnerstvu dveju zemalja. On je rekao da će preneti pozdrave predsedniku Siju i konstatovao da su dvojica predsednika, u više navrata u kojima su se sastajali, produbili odnose dvaju naroda, izrazivši zadovoljstvo što će neke od mera biti konkretnije definisane tokom ove posete.
 
Sagovornici su potvrdili da će prisustvovati vojnoj vežbi "Begej 2019", koja će biti održana u nedelju u Titelu.
 
VIDEO I FOTO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI SA FTP SERVERA MINISTARSTVA ODBRANE
 
Beograd, 6. septembar 2019. godine
 
Podeli

Pitajte predsednika

Ime i prezime je obavezno polje.
Telefon je obavezno polje.
Тema je obavezno polje.
Еlektronska pošta je neispravna.
Poruka je obavezno polje.