sl4.jpg

Saopštenja

26.06.2012. - 10:42

Saopštenje za javnost


Predsednici Nikolić i Gul razgovarali su o razvoju saradnje, pre svega ekonomske, između Srbije i Turske. Turska je Srbiji još ranije ponudila pomoć za izlazak iz ekonomske krize, i to u vidu investicija u infrastrukturu. Predsednik Gul je posebno istakao da Turska očekuje od Srbije da bude temelj mira i stabilnosti u ovom delu Evrope.

Predsednik Nikolić je rekao da dobri odnosi dve zemlje treba i dalje da se unapređuju, od čega će interes imati građani obe države. On je dodao da Srbija pridruživanje Evropskoj uniji smatra svojim strateškim ciljem i da od toga neće odstupiti. Takođe, rekao je da naša zemlja ima ogroman potencijal u prirodnim i ljudskim resursima, koji predstavljaju njenu komparativnu prednost, i da će i dalje graditi mostove dobrosusedske saradnje i raditi na tome da naša država bude pre svega ekonomski jaka i prosperitetna.

Na čelu Organizacije za crnomorsku ekonomsku saradnju od 1. jula će se naći Turska, kojoj predsedavanje baš na ovom samitu treba da preda naša zemlja.

Pres služba Predsednika Republike

Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).