Cepurin.jpg

02.10.2013. - 00:00

Saradnja sa Rusijom ne ometa put ka EU

Beograd, 02. oktobar 2013. godine – „Kurs Srbije je jasan: Srbija želi da tesno sarađuje sa Rusijom, i to ne ometa evropske integracije naše zemlje“, istakao je danas u Beogradu predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić tokom razgovora sa ambasadorom Ruske Federacije, Njegovom ekselencijom Aleksandrom Čepurinom.

Predsednik Nikolić i ambasador Čepurin zaključili su tokom razgovora da sve pripreme za otpočinjanje radova na izgradnji „Južnog toka“ u Srbiji protiču po planu i da se očekuje da izgradnja gasovoda počne u decembru ove godine. Takođe, projekat rekonstrukcije železničkih puteva u Srbiji, na čemu zajednički rade Srbija i Rusija, trebalo bi u narednih pet godina znatno da unapredi železničku infrastrukturu naše zemlje, što će je učiniti daleko povoljnijom za strane investicije nego što je sada slučaj.

Predsednik Nikolić i ambasador Čepurin zaključili su da se i drugi strateški projekti na kojima sarađuju naše dve zemlje odvijaju prema planu i istakli potrebu što skorije pripreme ugovora koji bi definisao specijalne odnose koje imaju Srbija i Rusija u vezi isporuka gasa.

Ime i prezime je obavezno polje.
Telefon je obavezno polje.
Тema je obavezno polje.
Еlektronska pošta je neispravna.
Poruka je obavezno polje.