tan2017-10-17_92727637_0.jpg

17.10.2017. - 10:03

Sastanak sa ambasadorkom Izraela Alonom Fišer - Kam

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora Države Izrael Alonu Fišer-Kam, sa kojom je razgovarao o ukupnim bilateralnim odnosima dveju zemalja.

Predsednik Vučić je izrazio zadovoljstvo povećanjem izraelskih investicija u Srbiji, posebno u oblasti građevinarstva. Ambasador Fišer-Kam je istakla da je razvoj ekonomske saradnje sa Srbijom u vrhu prioriteta za Izrael. Dvoje sagovornika su konstatovali da izraelski investitori šire oblasti interesovanja i da je to pokazatelj da se kod nas stvara povoljno poslovno okruženje, ali da je potrebno više uraditi na predstavljanju potencijala Srbije u Izraelu.

Predsednik Vučić je, u razgovoru sa ambasadorom Fišer-Kam, istakao da Srbija poštuje pravo Izraela na postojanje i miran život.

Izraelska ambasadorka objasnila je poziciju svoje države prema UNESKO, posle najave o povlačenju Izraela iz te specijalizovane agencije Ujedinjenih nacija.

Srpski predsednik i izraelska ambasadorka razgovarali su i o dijalogu Beograda i Prištine, kao i o drugim regionalnim i međunarodnim pitanjima.

VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI SA FTP SERVERA MINISTARSTVA ODBRANE.

Beograd,
17. oktobar 2017.

Foto Tanjug, Zoran Žestić

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).