Sastanak sa ambasadorkom NR Kine

Saopštenja

14.06.2019. - 14:15

Sastanak sa ambasadorkom Narodne Republike Kine

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadorku Narodne Republike Kine Čen Bo, sa kojom je konstatovao da su odnosi dveju zemalja, dostigavši nivo sveobuhvatnog strateškog partnerstva, na najvišem nivou u istoriji.

Predsednik Vučić je rekao da je uveren da će bilateralni odnosi nastaviti da napreduju kroz intenzivan politički dijalog i raznovrsnu ekonomsku saradnju.

Dvoje sagovornika su razmotrili realizaciju konkretnih zajedničkih projekata, izrazivši zadovoljstvo njihovim napretkom, posebno poslovanjem velikih kineskih investicija, poput Železare Smederevo i RTB Bor.

Predsednik Vučić je izrazio veliku zahvalnost predsedniku Siju što je Srbija deo inicijative Pojas i put, koja će, kroz međusobno povezivanje, doprineti razvoju svih zemalja učesnica.

Ambasadorka Čen je istakla da su poštovanje i razumevanje, koje su izgradili predsednik Vučić i predsednik Si, velika prednost za bilateralne odnose Srbije i Kine. Ona je naglasila da srpsko-kineski odnosi brzo napreduju upravo zahvaljujući pažnji koju im pridaju dvojica predsednika. Kineska ambasadorka je izrazila zadovoljstvo zbog velikih rezultata u saradnji, ostvarenih u prvoj polovini ove godine.

VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI SA FTP SERVERA MINISTARSTVA ODBRANE.

Beograd,
14. jun 2019. godine

Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).