Sastanak sa ambasadorom Japana

16.07.2019. - 15:16

Sastanak sa ambasadorom Japana

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora Japana Đunićija Marujamu i još jednom poželeo japanskom narodu da im Reiva era, koja je počela stupanjem cara Naruhita na carski presto, donese mir, sreću, harmoniju i blagostanje.

Predsednik Vučić je ambasadoru Marujami rekao da mu je čast da prihvati poziv da u oktobru prisustvuje zvaničnoj ceremoniji krunisanja i bude u prilici da caru Naruhitu lično poželi mnogo uspeha, u korist napretka Japana. On je istakao da je prošlogodišnja poseta Srbiji premijera Šinzo Abea dala snažan podsticaj za unapređenje političkog dijaloga i ekonomske saradnje dveju zemalja, ali i uspostavljanja jačih veza u svim drugim oblastima od obostranog interesa. Predsednik Vučić je izrazio nadu da će i njegova poseta Japanu doprineti da se bilateralni odnosi uspešno razvijaju, uz međusobno poštovanje i razumevanje.

Predsednik Vučić i ambasador Marujama su razgovarali o tekućim zajedničkim projektima, izrazivši zadovoljstvo njihovim dobrim napretkom, kao i mogućim budućim projektima. Ambasador Marujama je preneo da japanske kompanije, koje već posluju u Srbiji, nameravaju da povećaju obim proizvodnje, kao i broj zaposlenih, izrazivši nadu da će njihovo dobro iskustvo i zadovoljstvo uslovima poslovanja doprineti dolasku drugih investitora iz Japana. On je potvrdio da se povećava njihovo interesovanje za ulaganje u Srbiji.

VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI SA FTP SERVERA MINISTARSTVA ODBRANE.

Beograd,
16. jul 2019.

Ime i prezime je obavezno polje.
Telefon je obavezno polje.
Тema je obavezno polje.
Еlektronska pošta je neispravna.
Poruka je obavezno polje.