gol8760.jpg

Saopštenja

10.02.2020. - 11:28

Sastanak sa ambasadorom Kraljevine Švedske

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora Kraljevine Švedske Jana Lundina, koji mu je preneo pozdrave premijera Stefana Levena i uručio njegovo pismo s pozivom da učestvuje na Međunarodnom forumu za sećanje na Holokaust i borbu protiv antisemitizma, u oktobru u Malmeu. Predsednik Vučić je rekao da ga raduje novi susret sa premijerom Levenom, jer ga smatra istinskim prijateljem naše zemlje.

On je dodao da je zadovoljan dobrim političkim odnosima Srbije i Švedske, jer su oni snažna osnova za jačanje ekonomske saradnje, posebno kroz švedske investicije u srpsku privredu. Predsednik Vučić je istakao poslovanje robne kuće IKEA i dugogodišnju saradnju sa kompanijom Erikson, kao primer da poslovni ljudi iz Švedske vide da Srbija ostvaruje dobre ekonomske rezultate i pokazuje neophodnu stabilnost, i izrazio nadu da će biti i novih ulaganja.
 
Ambasador Lundin je istakao da Švedska nastavlja sa podrškom procesu evrointegracija Srbije, kao i sa konkretnom pomoći u različitim oblastima, posebno u oblasti vladavine prava i zaštite životne sredine.
 
Predsednik Vučić je sa ambasadorom Lundinom razgovarao i o situaciji na Zapadnom Balkanu, potvrđujući opredeljenje Srbije da daje pun doprinos regionalnoj stabilnosti. 
 
    
 
VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI SA FTP SERVERA MINISTARSTVA ODBRANE.
 
 
Beograd, 10. februar 2020. godine

Pitajte predsednika

Ime i prezime je obavezno polje.
Telefon je obavezno polje.
Тema je obavezno polje.
Еlektronska pošta je neispravna.
Poruka je obavezno polje.