Sastanak sa ambasadorom Ruske Federacije

Saopštenja

24.12.2020. - 15:09

Sastanak sa ambasadorom Ruske Federacije

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora Ruske Federacije Aleksandra Bocan-Harčenka, kojeg je zamolio da prenese pozdrave predsedniku Vladimiru Putinu, uz čestitke za novogodišnje i Božićne praznike, kao i najbolje želje za napredak Ruske Federacije i blagostanje ruskog naroda.

Predsednik Vučić i ambasador Bocan-Harčenko su konstatovali da su prošlonedeljni temeljni razgovori dveju delegacija, prilikom posete šefa ruske diplomatije Sergeja Lavrova, potvrdili strateško opredeljenje dveju zemalja da, na osnovama izuzetnog uzajamnog poštovanja, nastave da razvijaju odnose u svim oblastima.
 
Predsednik Vučić i ambasador Bocan-Harčenko su, na osnovu dogovorenog na sastanku sa ministrom Lavrovom, u razgovoru posebnu pažnju posvetili realizaciji konkretnih zajedničkih projekata i konstatovali da su radovi na gasovodu kroz Srbiju pri samom kraju, kao i to da se nastavljaju radovi na deonici železničke pruge do Novog Sada, koju gradi RŽD.
 
Dvojica sagovornika su, takođe, istakli značaj ceremonije paljenja Večne vatre na Groblju oslobodilaca Beograda. Predsednik Vučić je još jednom istakao zajedničku slobodarsku tradiciju srpskog i ruskog naroda i njihovu borbu za mir i naglasio da ne postoji važnija misija od očuvanja istine o toj pravednoj borbi.
 
Predsednik Vučić i ambasador Bocan-Harčenko su razgovarali i o rezultatima ruskih stručnjaka u borbi protiv KOVID-19 i ruskoj vakcini.
 
VIDEO I FOTO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI SA FTP SERVERA MINISTARSTVA ODBRANE.
 
Beograd, 24. decembar 2020.
Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).