Sastanak sa ambasadorom Ruske Federacije

Saopštenja

06.09.2022. - 12:43

Sastanak sa ambasadorom Ruske Federacije

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora Ruske Federacije Aleksandra Bocan-Harčenka, koji mu je preneo poruku ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova i njegova viđenja geopolitičke situacije, kao i srpsko-ruskih odnosa.

Predsednik Vučić informisao je ambasadora Bocan-Harčenka o toku dijaloga Beograda i Prištine, kao i o koracima koje je Srbija preduzela kako bi ublažila posledice jednostranih poteza prištinskih vlasti po svakodnevni život i bezbednost Srba na Kosovu i Metohiji. On je naglasio da će Srbija ostati posvećena dijalogu kao teškom, ali jedinom načinu za traženje kompromisnog rešenja.
 
Dvojica sagovornika su, s tim u vezi, razmotrili situaciju u regionu, a predsednik Vučić je još jednom istakao privrženost Srbije politici mira i saradnje, kako bi na Zapadnom Balkanu bila održana stabilnost.
 
Predsednik Vučić i ambasador Bocan-Harčenko razgovarali su o nizu tema iz domena bilateralne saradnje, posebno u oblasti energetike.
 
 
 
VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI SA FTP SERVERA MINISTARSTVA ODBRANE.
 
Beograd,
06. septembar 2022. godine

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).