gol2547.jpg

Saopštenja

31.12.2022. - 12:43

Sastanak sa ambasadorom Ruske Federacije

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa ambasadorom Ruske Federacije Aleksandrom Bocan-Harčenkom koji mu je uručio čestitku predsednika Vladimira Putina povodom prestojećih novogodišnjih i božićnih praznika.

Zahvalivši se na čestitki, predsednik Vučić je izrazio nadu da će srpsko-ruski odnosi, kao i prijateljstvo dva naroda, nastaviti da jačaju, poželevši pritom da se mir i prosperitet vrate na tlo cele Evrope.Zahvalivši se na čestitki, predsednik Vučić je izrazio nadu da će srpsko-ruski odnosi, kao i prijateljstvo dva naroda, nastaviti da jačaju, poželevši pritom da se mir i prosperitet vrate na tlo cele Evrope.
 
Predsednik je ponovio važnost koju Srbija pridaje principijelnom stavu Rusije kada je reč o teritorijalnom suverenitetu i integritetu naše zemlje, upoznavši ambasadora Harčenka sa bezbednosnom situacijom na Kosovu i Metohiji i potrebom da se tamošnjem srpskom stanovništvu obezbedi miran život i poštovanje njihovih prava.
 
Predsednik Vučić i ambasador Bocan-Harčenko su razgovarali i o odnosima Srbije i Rusije, globalnim izazovima i očekivanjima za 2023. godinu.
 
VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI SA FTP SERVERA MINISTARSTVA ODBRANE. 
 
Beograd,
31. decembar 2022. godine
Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).