astanak sa ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država

Saopštenja

28.04.2020. - 11:24

Sastanak sa ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora Sjedinjenih Američkih Država Entonija Godfrija.

Predsednik Vučić i ambasador Godfri su međusobno izrazili žaljenje zbog žrtava korona virusa u SAD i Srbiji, kao i nadu da će preduzete mere predostrožnosti uticati na suzbijanje zaraze. Dvojica sagovornika su razgovarali i o saradnji Srbije i SAD u suočavanjima sa izazovima pandemije, jer se sa njima možemo izboriti samo zajedničkim snagama. “Prijatelji, kakvi su Srbija i SAD, oslanjaju se jedni na druge i u neizvesnim vremenima, kakvo je vreme pandemije”, saglasili su se predsednik Vučić i ambasador Godfri.
 
Ambasador Godfri je, u ime administracije SAD, zahvalio predsedniku Vučiću i Vladi Srbije na pomoći da se američki državljani vrate svojim domovima i porodicama, dok je predsednik Vučić zahvalio na pomoći koju je SAD uputila Srbiji za borbu protiv KOVID-19.
 
Predsednik Vučić upoznao je ambasadora Godfrija sa paketom mera za oporavak srpske ekonomije od posledica pandemije, istakavši da računa na doprinos američkih kompanija koje već rade na našem tržištu, a još više na buduće investicije iz SAD.
 
Dvojica sagovornika su izrazili očekivanje da će jačati ekonomska saradnja dveju zemalja, kao i saradnja u drugim oblastima od zajedničkog interesa, o kojima je bilo reči tokom posete predsednika Vučića SAD u martu ove godine.
 
VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI SA FTP SERVERA MINISTARSTVA ODBRANE.
 
Beograd,
28. april 2020.

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).