Sastanak sa delegacijom kompanije Zijin

Saopštenja

16.12.2019. - 16:07

Sastanak sa delegacijom kompanije Zijin

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa delegacijom kompanije Zijin, koju je predvodio predsednik kompanije Čen Đingh.

Ambasadorka Narodne Republike Kine u Srbiji Čen Bo, u ime kineskog predsednika Si Đinpinga, uručila je pozivno pismo predsedniku Vučiću da učestvuje na Samitu 17+1, koji će biti održan u prvoj polovini 2020. godine u Kini.
 
Potvrdivši svoje prisustvo na Samitu, predsednik Vučić je zahvalio na pozivu i još jednom istakao jake veze i tradicionalno prijateljstvo Srbije i Kine.
 
Predsednik kompanije Zijin Čen Đingh je istakao da je Srbija, nakon godinu dana od preuzimanja RTB Bor, postala najbolja od 11 zemalja u koje ova kompanija investira i da svakog meseca beleži veliki napredak. On je rekao da će profit kompanije u 2019. godini iznositi oko 30 miliona dolara i naglasio da je ove godine proizvodnja u RTB Boru povećana za 24 odsto u odnosu na prethodnu godinu. Prema njegovim rečima povećane su i plate, koje su sada 50 odsto veće od prosečne plate u Srbiji.
 
Predsednik Vučić je još jednom zahvalio na podršci kompaniji Zijin, koja planira da sledeće godine investira 800 miliona dolara u RTB Bor i projekat Timok.
 
VIDEO I FOTO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI SA FTP SERVERA MINISTARSTVA ODBRANE.
 
Beograd,
16. decembar 2019. godine
Podeli

Pitajte predsednika

Ime i prezime je obavezno polje.
Telefon je obavezno polje.
Тema je obavezno polje.
Еlektronska pošta je neispravna.
Poruka je obavezno polje.