tan2017-10-17_114537854_4.jpg

17.10.2017. - 11:59

Sastanak sa generalnim direktorom Međunarodnog komiteta Crvenog krsta Ivom Dakorom

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas generalnog direktora Međunarodnog komiteta Crvenog krsta Iva Dakora.

Predsednik Vučić je izrazio zadovoljstvo visokim nivoom saradnje Srbije i Međunarodnog komiteta Crvenog krsta.

Srpski predsednik je konstatovao da je MKCK pružala značajnu pomoć tokom ratova na prostoru bivše Jugoslavije, kao i po njihovom završetku, posebno u rešavanju pitanja nestalih lica. On je izrazio zahvalnost za angažovanje te organizacije u Srbiji i tokom poplava pre tri godine, a posebno u migrantskoj krizi koja traje od 2015. godine. Predsednik Vučić je ponudio podršku i pomoć Srbije redovnom radu Međunarodnog komiteta Crvenog krsta, kao i u rešavanju vanrednih situacija sa kojima se ta humanitarna organizacija suočava.

Generalni direktor MKCK Dakor je izrazio zahvalnost na podršci i pomoći Srbije i predložio veće uključivanje naše zemlje u prevenciju kriznih žarišta u svetu kroz humanitarnu diplomatiju.

VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI SA FTP SERVERA MINISTARSTVA ODBRANE.

Beograd,
17. oktobar 2017.

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).