somer_velika.jpg

01.06.2018. - 12:23

Sastanak sa generalnim sekretarom Asocijacije država Kariba

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas generalnog sekretara Asocijacije država Kariba Džun Somer. Ta Asocijacija okuplja 25 zemalja članica, a Srbija ima status zemlje posmatrača.

Predsednik Vučić je izrazio nadu da će potpisani Sporazum o saradnji Srbije i Asocijacije država Kariba pomoći uspostavljanje boljih veza sa karipskim zemljama, s obzirom na to da je Srbija opredeljena za unapređenje odnosa sa tradicionalnim partnerima u Latinskoj Americi. On je najavio da će Srbija uskoro otvoriti ambasadu u jednoj od zemalja Kariba, kako bi time pomogla razvoj saradnje.

Generalni sekretar Asocijacije država Kariba Somer je istakla da postoje oblasti, poput obrazovanja i kulture, u kojima međusobna udaljenost nije prepreka za saradnju, te je predložila razmenu studenata i druge konkretne projekte. Ona je pozvala predsednika Vučića da sledeće godine učestvuje na Samitu Asocijacije država Kariba, povodom dvadesetpetogodišnjice osnivanja te Asocijacije.

Predsednik Vučić je predložio i razvoj saradnje u oblasti turizma i poljoprivrede.

VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI SA FTP SERVERA MINISTARSTVA ODBRANE.

Beograd,

1. jun 2018.

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).