Sastanak sa izvestiocem Evropskog parlamenta za Srbiju i članom Delegacije parlamentarnog Odbora za stabilizaciju i pridruživanje EU

27.01.2023. - 19:53

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas izvestioca Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimira Bilčika i člana Delegacije parlamentarnog Odbora za stabilizaciju i pridruživanje EU-Srbije Matjaža Nemeca, sa kojima je razgovarao o evropskim integracijama naše zemlje, Nacrtu izveštaja Evropskog parlamenta o Srbiji, Međustranačkom dijalogu i aktuelnoj situaciji.

Evropski parlamentarci su razgovarali o nivou usklađenosti Srbije sa zajedničkom spoljnom i bezbednosnom politikom EU, posebno zbog neusklađivanja sa restriktivnim merama EU prema Ruskoj Federaciji. Takođe su izrazili zabrinutost zbog opadajuće javne podrške članstvu Srbije u EU i investicija Rusije i Kine u Srbiji, ali i izneli kritiku zbog stagnacije u oblasti slobode izražavanja.

Predsednik Vučić pažljivo je saslušao izvestioca Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimira Bilčika i člana Delegacije parlamentarnog Odbora za stabilizaciju i pridruživanje EU-Srbije Matjaža Nemeca i odgovorio na njihove tvrdnje.

VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI SA FTP SERVERA MINISTARSTVA ODBRANE.

Beograd,

27. januar 2023. godine

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).