Sastanak sa ministarkom spoljnih poslova Kraljevine Norveške

Saopštenja

24.06.2019. - 14:17

Sastanak sa ministarkom spoljnih poslova Kraljevine Norveške

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ministarku spoljnih poslova Kraljevine Norveške Ine Eriksen Soreide, sa kojom je konstatovao da bilateralne odnose karakteriše razvijen politički dijalog i velike mogućnosti za razvoj ekonomske saradnje.

Predsednik Vučić je zahvalio na donacijama i razvojnoj pomoći koju Norveška pruža Srbiji i izrazio interes za saradnju u novim projektima, poput programa za mlade preduzetnike, koji pomažu ekonomskom rastu i izgradnji preduzetničkog duha.
 
Ministarka Eriksen Soreide je u razgovoru prenela da su norveške kompanije, koje posluju na srpskom tržištu, zadovoljne uslovima i izrazila očekivanje da će one da budu primer drugim investitorima.
 
S obzirom na to da je za Srbiju jedan od ključnih prioriteta afirmacija regionalne saradnje i jače ekonomsko povezivanje u regionu, predsednik Vučić je naglasio da iskustvo Nordijskog saveta, kao jedinstvenog primera jake regionalne saradnje, može da posluži kao primer za povezivanje na Zapadnom Balkanu.
 
Razmatrajući u razgovoru trenutnu regionalnu situaciju, predsednik Vučić je objasnio razloge zastoja u dijalogu Beograda i Prištine. On je  ponovio da je Srbija opredeljena da kroz dijalog, uz posredovanje EU, nađe kompromisno, obostrano prihvatljivo rešenje, ali da je za nastavak dijaloga neophodno da Priština ukine takse na robu iz centralne Srbije.
 
 
VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI SA FTP SERVERA MINISTARSTVA ODBRANE.
 
 
Beograd,
24. jun 2019. godine

Pitajte predsednika

Ime i prezime je obavezno polje.
Telefon je obavezno polje.
Тema je obavezno polje.
Еlektronska pošta je neispravna.
Poruka je obavezno polje.