Sastanak sa ministrom spoljnih poslova Bosne i Hercegovine

Saopštenja

24.02.2023. - 12:58

Sastanak sa ministrom spoljnih poslova Bosne i Hercegovine

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ministra spoljnih poslova Bosne i Hercegovine Elmedina Konakovića, sa kojim je razgovarao o jačanju sveukupne saradnje dveju zemalja, evropskom putu regiona i drugim aktuelnim pitanjima.

Predsednik Vučić je čestitao ministru Konakoviću na imenovanju i rekao da je Srbija opredeljena za jačanje bilateralnih odnosa sa BiH uz dalju izgradnju međusobnog poverenja i solidarnosti.
 
On je naglasio doslednost Srbije politici očuvanja mira i stabilnosti u regionu i poštovanja međunarodnog prava, kao i da u tom smislu naša zemlja poštuje integritet Bosne i Hercegovine i Republike Srpske unutar BiH, kao i svaki dogovor dva entiteta i tri konstitutivna naroda u okvirima postavljenim Dejtonskim mirovnim sporazumom. 
 
Predsednik je ponovio da Srbija pozdravlja odluku o dodeljivanju Bosni i Hercegovini statusa kandidata za članstvo u EU, istakavši da je to pozitivan signal za dalji napredak i povezivanje celog regiona.
 
Sagovornici su se saglasili da, u tom kontekstu, realizacija zajedničkih infrastrukturnih projekata, među kojima je trenutno svakako najvažniji izgradnja auto-puta Beograd-Sarajevo, daje dodatni impuls snažnom jačanju ekonomske saradnje, ali i boljem povezivanju.
 
 
VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI SA FTP SERVERA MINISTARSTVA ODBRANE.
 
Beograd,
24. februar 2023. godine

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).