grenada.jpg

Saopštenja

15.03.2019. - 14:17

Sastanak sa ministrom spoljnih poslova i rada Grenade

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić je, u razgovoru sa ministrom spoljnih poslova i rada Grenade Piterom Čarlsom Dejvidom, zahvalio na podršci teritorijalnom integritetu i suverenitetu naše zemlje.

Predsednik Vučić je rekao da je odluka Grenade da povuče priznanje jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova i time dâ prednost nalaženju kompromisnog rešenja kroz dijalog, dokaz principijelnosti u poštovanju međunarodnog prava. On je istakao da je posebno važno što Grenada svoju podršku pokazuje i u okviru međunarodnih organizacija. 
 
Ministar Dejvid je rekao da Srbija uvek može da računa na podršku Grenade, dodavši da mu je zadovoljstvo što je mogao ponovo, posle skoro četrdeset godina, da poseti Beograd i vidi impresivan napredak. 
 
Predsednik Vučić je izrazio zadovoljstvo što su posetom ministra Dejvida otvorena vrata za saradnju Srbije i Grenade, uprkos njihovoj geografskoj udaljenosti, kao i nadu da će intenziviranje političkog dijaloga dovesti i do uspostavljanja ekonomske i drugih vidova saradnje. U razgovoru je konstatovano da mogućnosti za saradnju postoje u poljoprivredi, oblasti informacionih tehnologija i telekomunikacija, kao i u obrazovanju i sportu. S tim u vezi je predloženo da se razmotre načini za školovanje studenata iz Grenade u Srbiji, kao i za pomoć srpskih stručnjaka grenadskim kolegama u razvoju tih oblasti. Sagovornici su se saglasili da će usvajanje ugovornog okvira o saradnji olakšati stvaranje veza između Srbije i Grenade. 
 
VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI SA FTP SERVERA MINISTARSTVA ODBRANE. 
 
Beograd,
15. mart 2019. godine

Pitajte predsednika

Ime i prezime je obavezno polje.
Telefon je obavezno polje.
Тema je obavezno polje.
Еlektronska pošta je neispravna.
Poruka je obavezno polje.