Sastanak sa ministrom unutrašnjih poslova Republike Angole

Saopštenja

17.11.2022. - 10:17

Sastanak sa ministrom unutrašnjih poslova Republike Angole

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je ministra unutrašnjih poslova Republike Angole Euženija Sezara Laborinja, sa kojim je razgovorao o unapređenju bilateralnih odnosa i pitanjima od obostranog interesa.

Ministar Laborinjo je predsedniku Vučiću preneo pozdrave i uručio poruku predsednika Lourensa, sa željom da odnosi dveju zemalja dobiju novi impuls. Uzvrativši pozdrave, predsednik Vučić je izrazio nadu da će predsednik Lourenso uskoro posetiti našu zemlju.

„Srbija ostaje posvećena negovanju dobrih odnosa sa prijateljskim zemljama, koje smo tokom istorije dugo gradili kroz međusobno uvažavanje i razumevanje i u najtežim vremenima“, istakao je predsednik i dodao da je Srbija posebno zahvalna Angoli na principijelnom stavu i doslednoj podršci našim stavovima o Kosovu i Metohiji.
 
Ministar Laborinjo je rekao da u Angoli pomno prate situaciju u našem regionu i preneo da će uvek podržavati Srbiju po pitanju KiM.
 
Posebna tema razgovora bile su aktivnosti u okviru obeležavanja 100. godišnjice rođenja prvog predsednika Angole Agostina Neta, koji je u našoj zemlji poštovan kao istorijska ličnost koja simbolizuje duh borbe za slobodu i nezavisnost, vrednosti koje predstavljaju temelj i naše zemlje.
 
Sagovornici su se saglasili da postoji obostrani interes za unapređenje nedovoljno razvijene ekonomske saradnje, kao i drugih vidova saradnje.
 
Predsednik je poručio da ga posebno raduje što je, u okviru posvećenosti Srbije daljem jačanju saradnje u oblasti prosvete, u toku prijavljivanje studenata iz Angole za projekat „Svet u Srbiji 2022/23“.
 
 
VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI NA FTP SERVERU MINISTARSTVA ODBRANE.
 
Beograd,
17. novembar 2022. godine

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).