Sastanak sa Njegovom svetošću patrijarhom srpskim gospodinom Irinejem

Saopštenja

02.12.2019. - 13:12

Sastanak sa Njegovom svetošću patrijarhom srpskim gospodinom Irinejem

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa Njegovom svetošću patrijarhom srpskim gospodinom Irinejom.

U srdačnom i otvorenom razgovoru bilo je reči o temama koje su od značaja za državu Srbiju i Srpsku pravoslavnu crkvu. Predsednik Vučić je informisao Njegovu svetost o aktuelnoj političkoj situaciji i sve ozbiljnijem privrednom napretku Srbije, koji je rezultat sprovedenih fiskalnih reformi. Dvojica sagovornika saglasni su da su više rada i više jedinstva ono što će uvek davati značajno veće rezultate na svim poljima, te Srbiju činiti boljom i organizovanijom državom za sve njene građane.
 
Njegova svetost patrijarh zahvalio je predsedniku na njegovoj ličnoj i nesebičnoj posvećenosti i pomoći koju je država obezbedila za završetak radova na Hramu Svetoga Save na Vračaru. Patrijarh je informisao predsednika Vučića o tekućoj fazi završnih radova na Hramu i želji da do kraja naredne godine Hram bude završen i osvećen. Predsednik Vučić je rekao da će država nastaviti da pomaže završetak radova i da će završen Hram biti jedan od najprepoznatljivijih simbola Srbije.
 
Sastanku su prisustvovali episkop bački G. Irinej, remezijanski G. Stefan, starešina Hrama Svetog Save, generalni sekretar predsednika Republike Nikola Selaković, šef kabineta predsednika Republike Ivica Kojić i lični sekretar patrijarha Dejan Nakić.
 
 
VIDEO I FOTO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI SA FTP SERVERA MINISTARSTVA ODBRANE.
 
Beograd,
2. decembar 2019.
Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).