tan2017-11-1_92141300_0.jpg

01.11.2017. - 11:16

Sastanak sa predsednikom Međunarodnog krivičnog tribunala za bivšu Jugoslaviju

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je predsednika Međunarodnog krivičnog tribunala za bivšu Jugoslaviju Karmela Ađijusa, koji boravi u Beogradu u okviru završnih poseta zemljama regiona pred zatvaranje ovog Suda.

Dvojica sagovornika razgovarali su o nasleđu Haškog tribunala i budućem radu Međunarodnog mehanizma za krivične sudove, koji će nastaviti poslove suda u Hagu.

Predsednik Vučić je ukazao na potrebu da se Republici Srbiji vrati dokumentacija dostavljena po zahtevima Tužilaštva MKTJ. On je izrazio brigu za tretman srpskih zatvorenika koji u inostranstvu izdržavaju zatvorske kazne na osnovu presuda Haškog tribunala, kao i za zdravlje pritvorenika u pritvorskoj jedinici u Hagu.

Ađijus je zamerio predsedniku Vučiću što dvoje pripadnika Srpske radikalne stranke nisu izručeni Haškom tribunalu i rekao da je za međunarodnu zajednicu neprihvatljiv angažman generala Lazarevića na Vojnoj akademiji.

VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI SA FTP SERVERA MINISTARSTVA ODBRANE.

Beograd,
01. novembar 2017.

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).