Tan2013-7-3_121544679_2.jpg

Saopštenja

03.07.2013. - 17:55

Sastanak sa predsednikom parlamenta Slovenije Jankom Veberom.

Beograd, 03. jul 2013. godine – Predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić razgovarao je danas u Beogradu sa delegacijom Državnog zbora Republike Slovenije, koju je predvodio predsednik Državnog zbora, gospodin Janko Veber.

 
U srdačnom i prijateljskom razgovoru, predsednik Nikolić je rekao da bi privredna saradnja između zemalja regiona i zajednički nastup na trećim tržištima bila prilika za ekonomski napredak svih država nastalih raspadom bivše Jugoslavije. On je istakao prednosti koje Srbija pruža prilikom plasmana proizvoda na velika tržošta, pre svega u Aziji i Africi. Predsednik Republike izneo je svojim gostima ideju da se privrednom saradnjom između zemalja bivše Jugoslavije stvori zajednički proizvod, koji bi bio konkurentan u celom svetu, čime bi se omogućio napredak naših ekonomija.
 
Gospodin Veber je rekao da je Slovenija zainteresovana za saradnju sa Srbijom, jer smatra da ona ima velike potencijale. Slovenija je zainteresovana za uspostavljanje stalne komunikacije između zemalja regiona, kako bi se njihova međusobna saradnja što efikasnije usmeravala. 
 
Podeli

Pitajte predsednika

Ime i prezime je obavezno polje.
Telefon je obavezno polje.
Тema je obavezno polje.
Еlektronska pošta je neispravna.
Poruka je obavezno polje.