Sastanak sa predsednikom UEFA

13.01.2023. - 11:56

Sastanak sa predsednikom UEFA

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsednikom UEFA Aleksandrom Čeferinom sa kojim je razgovarao o jačanju saradnje, zajedničkim aktivnostima u pogledu promocije najviših vrednosti za koje se zalaže evropska kuća fudbala, kao i o velikim projektima u koje naša zemlja ulaže u skladu sa najvišim standardima UEFA.

Poželevši doborodošlicu predsedniku UEFA, predsednik Vučić je istakao da je Čeferin umnogome unapredio ovu organizaciju, kao i da će Srbija i njen nacionalni fudbalski savez ostati pouzdan partner UEFA kada je u pitanju zalaganje za konkretnu realizaciju strategije i kontinuiranog napretka fudbalskog sporta.

Predsednik Vučić je posebno istakao snažan zamah ulaganja države Srbije u fudbal u celini, a pogotovo u izgradnju stadiona širom Srbije i dodao da se u našoj zemlji trenutno grade vrhunski stadioni u Leskovcu, Zaječaru, Loznici i ostalim gradovima u kojima je to predviđeno, dok se u Surčinu planira izgradnja nacionalnog stadiona u skladu sa najvišim standardima UEFA, čime će se Srbija svrstati u red onih zemalja koje mogu da organizuju i vrhunske fudbalske događaje, poput finala Lige šampiona.

Predsednik UEFA Čeferin zahvalio je predsedniku na srdačnom gostoprimstvu, istakavši da je saradnja sa Fudbalskim savezom Srbije na izuzetnom nivou. Čeferin je dodao da UEFA i FSS zajedno i posvećeno rade na realizaciji strategije koja pre svega promoviše kvalitetan fudbal, međusobno poverenje, konkurentnost i ukupni prosperitet fudbalskog sporta, a posebno mladih fudbalera kojima treba obezbediti najbolje i fer uslove za razvoj i napredak.

Sagovornici su se saglasili da veliki projekti i ulaganja Srbije u izgradnju stadiona i unapređenje fudbala u našoj zemlji daju ogroman doprinos poboljšanju konkurentske ravnoteže u evropskom fudbalu i smanjenju jaza između elitnih i ostalih klubova, što i predstavlja jedan od glavnih ciljeva delovanja UEFA u narednom periodu.

VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI SA FTP SERVERA MINISTARSTVA ODBRANE.

Beograd,
13. januar 2023. godine

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).