velika.jpg

07.05.2018. - 14:37

Sastanak sa predsednikom Velike narodne skupštine Republike Turske

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Ankari sa predsednikom Velike narodne skupštine Republike Turske Ismailom Kahramanom sa kojim je razgovarao o bilateralnim odnosima.

Predsednik Vučić je istakao da je predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan najzaslužniji za zbližavanje Srbije i Turske i da se zalaže za pravljenje mostova, a ne za rušenje onoga što su dve zemlje vekovima gradile. On je istakao da su odnosi dveju zemalja sve bolji i izrazio nadu da će se saradnja u tom pravcu razvijati u svim sferama društvenog života.

“Moramo da budemo brzi i snažni u razvoju naših ekonomskih i političkih odnosa, ali i jačanju društvenih i kulturnih veza”, istakao je predsednik Vučić.

Dvojica sagovornika su zaključili da su očuvanje stabilnosti u regionu Jugoistočne Evrope i jačanje regionalne saradnje, gde važnu ulogu imaju Srbija i Turska, u interesu kako dve zemlje, tako i regiona u celini.

Predsednik Vučić je u toku prepodneva posetio mauzolej Mustafe Kemala Ataturka u Ankari, a tokom popodneva sastaće se sa predsednikom Republike Turske Redžepom Tajipom Erdoganom.

VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI SA FTP SERVERA MINISTARSTVA ODBRANE.

Ankara,

07. maj 2018.

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).