Sastanak sa predstavnicima kompanije HBIS Smederevo

Saopštenja

19.10.2022. - 15:12

Sastanak sa predstavnicima kompanije HBIS Smederevo

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predstavnicima kompanije HBIS Smederevo, koje je predvodio generalni direktor Song Sihai, sa kojima je razgovarao o rezultatima poslovanja te kompanije u Srbiji u 2021. godini, kao i tekućim projektima i budućim planovima. Razgovoru je prisustvovala i ambasadorka Narodne Republike Kine u Srbiji Čen Bo.

Predsednik Vučić je u razgovoru sa predstavnicima kineske kompanije i ambasadorkom Bo iskazao zadovoljstvo što HBIS Grupa u Srbiji posluje stabilno i ostvaruje planirani nivo proizvodnje na vrlo zahtevnom i konkurentnom tržištu čelika. 
 
Predstavnici HBIS-a obavestili su predsednika Vučića da je ta kompanija u toku 2021. godine u Srbiji ostvarila najviši nivo prihoda od preuzimanja Železare u Smederevu i dodali da je prošle godine zabeležen rast od 84,5 odsto u odnosu na ostvarene prihode u 2020. godini. 
 
Generalni direktor HBIS Smederevo Song Sihai istakao je da je, uprkos energetskoj krizi i problemima u snabdevanju u celom svetu, ostvarena proizvodnja u toku prvih devet meseci 2022. godine 901 hiljadu tona, kao i da je obim izvoza te kompanije na tržište EU27 u toku prvih sedam meseci 2022. godine 397 hiljada tona, što predstavlja rast od 3.9 odsto u odnosu na isti period prošle godine. 
 
Takođe, predstavnici HBIS Smederevo zahvalili su predsedniku Vučiću i predsedniku NR Kine Siju Đipingu na razvoju odnosa dveju zemalja i formiranom čeličnom prijateljstvu dva naroda. 
 
Predsednik Vučić je potvrdio bezrezervnu podršku kompaniji HBIS i najavio da će sa kineskim prijateljima nastaviti da radi na unapređenju i daljem razvoju odnosa dva naroda. 
 
VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI SA FTP SERVERA MINISTARSTVA ODBRANE. 
 
Beograd,
19. oktobar 2022. godine
Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).