tan2019-4-8121136290.jpg

Saopštenja

08.04.2019. - 14:00

Sastanak sa Tarom Gandi Batačardži

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas Taru Gandi Batačardži, unuku Mahatme Gandija, i izrazio veliko poštovanje za njegovu istorijsku ulogu u borbi za nezavisnost Indije.

„Naše dve zemlje odlikuje višedecenijsko prijateljstvo i saradnja utemeljeni na vrednostima Pokreta nesvrstanih zemalja, bez otvorenih pitanja, uz puno međusobno uvažavanje i visok stepen podrške u najvažnijim pitanjima u međunarodnim forumima“, istakao je predsednik Vučić. 
 
Sastanak sa Tarom Gandi Batačardži

Foto Tanjug, Sava Radovanović

 
Srbija i Indija su prošle godine obeležile 70 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa, a politički dijalog dveju zemalja je na visokom nivou. Ekonomska saradnja, takođe, napreduje, a neki od indijskih giganata su već na srpskom tržištu. Predsednik Vučić je izrazio nadu da će i druge indijske kompanije slediti primer ovih velikih korporacija.
 
„Danas sa osećanjem iskrenog poštovanja proslavljamo 150 godina od rođenja čoveka koji nas je podsetio na to da je nenasilje jedini put kojim svi moramo da koračamo u pobedi bez poniženja“, zaključili su sagovornici.
 
Knjiga Tare Gandi „Sećanje na jedno izuzetno doba“ objavljena je i na srpskom jeziku. Ona je istakla da joj je velika privilegija da boravi u Srbiji, naglasivši da se oseća kao kod kuće.
 
VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI SA FTP SERVERA MINISTARSTVA ODBRANE.
 
Beograd,
april 2019. godine

Pitajte predsednika

Ime i prezime je obavezno polje.
Telefon je obavezno polje.
Тema je obavezno polje.
Еlektronska pošta je neispravna.
Poruka je obavezno polje.