Saopštenja

28.06.2013. - 22:34

Sednica Saveta za odnose sa Srbima u regionu

Beograd, 28. jun 2013. godine – U Beogradu je danas održana druga sednica Saveta za odnose sa Srbima u regionu, kojoj je predsedavao predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić.

Na sednici su razmatrana brojna pitanja vezana za položaj srpskog naroda u zemljama regiona, kao i načini kako bi se status srpskog naroda mogao poboljšati. Razmatrane su i informacije o aktivnostima Saveta, o izmenama i dopunama Zakona o dijaspori i Srbima u regionu, kao i izveštaj o položaju Srba u Hrvatskoj, koji je podnela Kancelarija za dijasporu i Srbe u regionu.
 
 
Republika Srbija mora posvetiti veću pažnju očuvanju nacionalnog, verskog i kulturnog identiteta srpskog naroda u zemljama regiona, obrazovanju mladih i zaštiti prava našeg naroda tamo gde se proceni da su uskraćena, ocenjeno je na sednici Saveta za odnose sa Srbima u regionu.
 
Posebna pažnja posvećena je položaju srpske manjine u Republici Hrvatskoj, kao i brojnim problemima sa kojima se naši sunarodnici tamo suočavaju. Savet smatra da je potrebno da se rasčiste sva sporna pitanja sa Republikom Hrvatskom, kako bi se doprinelo uspostavljanju trajne stabilnosti, što je u interesu i srpskog i hrvatskog naroda.
 
Podeli

Pitajte predsednika

Ime i prezime je obavezno polje.
Telefon je obavezno polje.
Тema je obavezno polje.
Еlektronska pošta je neispravna.
Poruka je obavezno polje.