Slovenija.jpg

Saopštenja

19.06.2013. - 17:18

Slovenija za što skoriji datum za Srbiju

Beograd, 19. jun 2013. godine – Predsednik Republike Tomislav Nikolić razgovarao je danas sa ministrom spoljnih poslova Republike Slovenije Karlom Erjavecom.

 
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić je rekao da su odnosi dve zemlje veoma dobri i da Srbija i Slovenija nemaju otvorenih pitanja. Sve više mladih iz Slovenije dolaze u Srbiju, gde nailaze na topao i prijateljski doček, istakao je predsednik Srbije. Spoljnotrgovinska razmena je premašila milijardu evra, veliki broj slovenačkih kompanija uspešno posluje u Srbiji i potrebno je graditi još čvršće ekonomske veze i zajednički istupati na treća tržišta, podvukao je predsednik Nikolić. „Posebno nam je značajno otvoreno zalaganje Slovenije na dobijanju datuma za otpočinjanje pregovora Srbije sa EU“ rekao je srpski predsednik i dodao da je ta zemlja prepoznala napore da se ispune svi uslovi, kako bi građani živeli bolje.  
 
Ministar spoljnih poslova Slovenije Karl Erjavec je rekao da politika koju vodi predsednik i rukovodstvo Srbije politika budućnosti i doprinosi stabilnosti u regionu. „Srbija je ključan faktor mira i stabilnosti i nama je veoma važno da dobije datum“ rekao je Erjavec. Ekonomski odnosi dve zemlje su izvanredni i konstantno se unapređuju, dodao je ministar spoljnih poslova Slovenije.
 
Na sastanku je konstatovano da dve zemlje nemaju otvorenih pitanja i da ih zbližava tradicionalno prijateljstvo i razumevanje.
 
Podeli

Pitajte predsednika

Ime i prezime je obavezno polje.
Telefon je obavezno polje.
Тema je obavezno polje.
Еlektronska pošta je neispravna.
Poruka je obavezno polje.