Tan2013-9-20_103556265_0.jpg

Saopštenja

20.09.2013. - 14:26

Srbija je društvo u kome u miru ravnoppavno žive pripadnici mnogih religija.

Beograd, 20. septembar 2013. godine – Srbija je društvo u kome u miru, ravnopravno žive pripadnici mnogih religija, koji su jednaki pred zakonom kao što su jednaki i pred Bogom, i to smatramo svojim velikim bogatstvom, istakao je danas predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić tokom susreta sa Njegovom eminencijom kardinalom Anđelom Skolom, milanskim nadbiskupom i posebnim poslanikom Pape Franje.

 
Njegova eminencija kardinal Skola, koji u Srbiji boravi povodom obeležavanja 1700. godišnjice Milanskog edikta, preneo je pozdrave i izraze poštovanja Pape Franje predsedniku Republike Srbije. Kardinal Skola je posebno istakao da je Srbija bila i ostala jedinstvena raskrsnica brojnih kultura i religija i da u tom smislu odražava najviše vrednosti kojima teži Evropa- poziv na mir i poštovanje različitosti.
 
Predsednik Nikolić izrazio je zahvalnost na doslednom stavu Vatikana da ne prizna nezavisnost Kosova i Metohije. On je dodao da je to postupak koji doprinosi naporima Srbije za uspostavljanje trajne i pravedne stabilnosti i mira u regionu.
 
Podeli

Pitajte predsednika

Ime i prezime je obavezno polje.
Telefon je obavezno polje.
Тema je obavezno polje.
Еlektronska pošta je neispravna.
Poruka je obavezno polje.