Tan2013-7-5_115751554_2.jpg

Saopštenja

05.07.2013. - 13:36

Srbija je ponosna na svoj doprinos borbi protiv fašizma

Beograd, 05. jul 2013. godine – „Srbija je ponosna na svoj doprinos borbi protiv fašizma i nikada neće zaboraviti niti ostaviti po strani one koji su dali nemerljiv doprinos da se Evropa oslobodi najvećeg zla koje je ikada postojalo u svetskoj istoriji“, istakao je predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić tokom današnjeg razgovora sa delegacijom SUBNOR-a u Beogradu.

 
Predsednik Nikolić rekao je da je Srbija u prošlom veku pružila mnogo primera kako se voli sloboda, bilo da je reč o suprotstavljanju austro-ugarskom imperijalizmu 1914, borbi protiv nacizma i fašizma od 1941. godine ili dešavanjima tokom sukoba devedesetih godina.
 
„I u 21. veku potrebno je da u našem narodu traje ideja borbe za slobodu, jer je takav duh, duh slobodarstva- razlikovanja dobra i zla, utkan u srž civilizovanog, pristojnog sveta, što je Srbija nebrojeno puta u svojoj istoriji i dokazala“, rekao je predsednik Republike.
 
Delegacija SUBNOR-a zahvalila se predsedniku Nikoliću na pozivu za sastanak, na šta, kako su rekli, nisu bili navikli od bivših administracija tokom prethodnih 12 godina. Oni su informisali predsednika Republike o radu svoje organizacije i saglasili se sa potrebom da se antifašistički duh i tradicija neguju i ubuduće među građanima naše zemlje. Takođe, oni su podržali nastojanja naše države da se pronađe rešenje problema Kosova i Metohije, kao i sporazum koji je postignut u Briselu 19. aprila.
 
Podeli

Pitajte predsednika

Ime i prezime je obavezno polje.
Telefon je obavezno polje.
Тema je obavezno polje.
Еlektronska pošta je neispravna.
Poruka je obavezno polje.