Austria.jpg

27.02.2014. - 12:33

Srbija je već danas spremna da postane članica Evropske unije

Beograd, 26. februar 2014. godine – „Srbija je na dobrom putu, na putu reformi koje će od nje napraviti modernu državu, a već danas je spremna da postane punopravna članica Evropske unije. Možda čak i spremnija nego što su to neke države koje su već u Evropskoj uniji“, rekao je danas predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić, čiji je gost u Beogradu bio gospodin Sebastijan Kurc, ministar spoljnih poslova Austrije.

Predsednik Nikolić je istakao da je Austrija važan i pouzdan partner za Srbiju zbog velikih investicija u našu privredu, ali i zbog brojne srpske zajednice koja živi u Austriji. Takođe, predsednik Nikolić je dodao da je za našu zemlju od velikog značaja podrška koju joj Austrija pruža na putu evropskih integracija.

Povodom obeležavanja stogodišnjice od izbijanja Prvog svetskog rata, predsednik Nikolić i ministar Kurc su se saglasili da bi bilo dobro pokazati da naše dve zemlje prošlost ne razdvaja, već da zajednički radimo na formiranju bolje budućnosti u ujedinjenoj Evropi.

Ministar spoljnih poslova Austrije je rekao da su Srbija i Austrija povezane na mnogim poljima i da je Austrija zbog toga spremna da učini sve što može da bi podržala Srbiju u procesu priključenja Evropskoj uniji. Takođe, ministar Kurc je rekao da bi ga radovalo da predsednik Nikolić uskoro poseti Austriju.

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).