Tan2013-12-20_10351747_2.jpg

20.12.2013. - 15:05

Srbija je zainteresovana za saradnju sa svim zemljama regiona

Beograd, 20. decembar 2013. godine- Srbija, kao potpisnica Dejtonskog sporazuma, zainteresovana je za napredak i razvoj oba entiteta u Bosni i Hercegovini i za saradnju koja je u opštem interesu, ali protivi se bilo kakvoj izmeni Dejtonskog sporazuma, jer bi to sigurno dovelo do narušavanja stabilnosti te države, rečeno je danas u Beogradu tokom susreta predsednika Republike Srbije Tomislava Nikolića sa članom Predsedništva Bosne i Hercegovine, Nebojšom Radmanovićem.

Predsednik Nikolić i član Predsedništva BiH Radmanović istakli su da je potrebno uspostaviti što bolju saradnju, pre svega na polju ekonomije, i to među svim državama u regionu, jer je evidentno da bi se balkanske države zajedno mnogo bolje suočile sa izazovima globalnog tržišta, nego što bi to bio slučaj kada bi nastupale pojedinačno.

Ono što je u interesu svih naših građana, jeste da budemo u stanju da saradnjom, kombinujući prednosti koje imaju naše privrede, stvorimo proizvod sa kojim ćemo biti konkurentni na svetskom tržištu, istaknuto je na sastanku.

Predsednik Nikolić i član Predsedništva BiH Radmanović rekli su da naše zemlje vezuje zajednička prošlost, da nam je i sadašnjost zajednička i da će nam sigurno takva biti i budućnost. Oni su izrazili zadovoljstvo izuzetno dobrim odnosima koji postoje između Srbije i Bosne i Hercegovine i istakli želju da se ti odnosi i dalje unapređuju. Takođe, rečeno je da je jasno kako moderna vremena nose nove izazove i nove potrebe za poboljšanje života građana. Da bi se svemu tome što bolje odgovorilo, potrebno je pre svega postaviti stvari na dobre osnove i zbog toga, kako je istaknuto, vrlo bi opasno bilo menjati Dejtonski sporazum na način koji bi smanjio prava bilo kog entiteta u Bosni i Hercegovini.

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).