Tan2013-10-9_111058733_3.jpg

09.10.2013. - 19:37

Srbija ne sme da propusti šansu koja joj je ukazana

Beograd, 09. oktobar 2013. godine – Predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić primio je danas delegaciju Narodne Republike Kine na čelu sa predsednikom korporacije CMEC (China Machinery Engineering Corporation) Džang Čunom.

Predsednik Nikolić je naglasio zadovoljstvo dosadašnjim tokom prve faze realizacije paketa projekata TE Kostolac, dodavši da je veoma važno završiti sve neophodne procedure kako bi što pre otpočela druga faza realizacije.

Predsednik CMEC-a Džang Čun je istakao da je kineska vlada od ukupne kreditne linije izdvojila sredstva u visini od 3 milijarde dolara, po preferencijalnim uslovima, te da je interesovanje zemalja regiona za njih ogromno. Veoma je važna efikasnost srpske strane u izradi neophodne dokumentacije, jer je Kina voljna da Srbiji izađe u susret.

Predsednik Nikolić je rekao da visoko ceni spremnost Kine da ulaže u Srbiju. „Na drugim mestima ste poželjni, a u Srbiju ste došli“ rekao je predsednik Nikolić, dodavši da Srbija ne bi smela da propusti razvojnu šansu koja joj je ukazana.

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).