8.4.2014_austrija.jpg

08.04.2014. - 00:00

Srbija nikada više neće dozvoliti da bude uvučena u konflikte

Beograd, 08. april 2014. godine –  Predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić razgovarao je danas u Beogradu sa austrijskim političarem Karlom fon Habzburgom, unukom poslednjeg cara Austro-ugarske monarhije i bivšim poslanikom Evropskog parlamenta.

Tom prilikom predsednik Nikolić je rekao da je srećan što je u mogućnosti da u ovoj godini, kada se obeležava sto godina od početka Prvog svetskog rata, zajedno sa svojim gostom simbolično pokaže da Srbija nikada više neće ratovati, niti će dozvoliti da bude uvučena u bilo kakve konflikte. Predsednik Srbije je izrazio želju da Srbija što brže postane punopravni član Evropske unije i da ujedno i dalje razvija saradnju sa svim prijateljskim zemljama.

Gospodin Karl fon Habzburg naglasio je da je ova godina značajna za obeležavanje više istorijskih  događaja koji su doprineli uspostavljanju mira i saradnje među narodima Evrope, a da mu je želja da tragični događaji poput ratova ostanu u prošlosti i da se nikada više ne ponove.

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).