Tan2013-6-20_112714280_4.jpg

Saopštenja

20.06.2013. - 13:52

Srbija stvara povoljnu atmosferu za investicije

Beograd, 20. jun 2013. godine – Predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić razgovarao je danas u Beogradu sa gospođom Stejsi Kenedi, generalnom direktorkom kompanije „Filip Moris“ za Srbiju, Crnu Goru i jugoistočnu Evropu.

 
Predsednik Nikolić je tom prilikom istakao da Srbija čini odlučne korake kako bi stvorila što povoljniju poslovnu atmosferu za strane investitore i da će se lično uvek zalagati da se ostvari što bolja saradnja između države i onih kompanija koje uredno izmiruju svoje obaveze prema našoj zemlji. Predsednik Republike je rekao svojoj gošći da pažljivo prati dešavanja u duvanskoj industriji i da je svestan poteškoća sa kojima se kompanije, koje se time bave, danas suočavaju. On je dodao da je država, sa svoje strane, dužna da zaštiti sva preduzeća, koja posluju u skladu sa zakonima Republike Srbije, između ostalog i na taj način što će suzbiti svaku vrstu crnog tržišta i krijumčarenja, što nanosi štetu i legalnim firmama, ali i budžetu Republike Srbije.
 
Gospođa Kenedi je rekla da je njena kompanija najveći investitor iz Sjedinjenih Američkih Država koji posluje u Republici Srbiji i da je ubeđena da se ulaganja u privredu Srbije mogu isplatiti. Ona je zahvalila na interesovanju koje je predsednik Republike Srbije iskazao za probleme duvanske industrije i istakla da se saradnjom mogu ostvariti zajednički interesi i stranih ulagača sa jedne, i Republike Srbije sa druge strane. 
 
Podeli

Pitajte predsednika

Ime i prezime je obavezno polje.
Telefon je obavezno polje.
Тema je obavezno polje.
Еlektronska pošta je neispravna.
Poruka je obavezno polje.