Saopštenja

13.05.2019. - 18:10

Telefonski razgovor sa predsednikom Republike Turske

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas telefonom sa predsednikom Republike Turske Redžepom Tajipom Erdoganom.

Dvojica predsednika su naglasili čvrstu opredeljenost da zajedničkim snagama, kroz rad Visokog saveta za saradnju, unapređuju sveukupne odnose Srbije i Turske. Oni su najavili da će sledeća sednica tog Saveta biti održana tokom zvanične posete predsednika Turske Srbiji, koja je najavljena za ovo leto. Tom prilikom biće obeležena i 140-a godišnjica uspostavljanja diplomatskih odnosa dveju zemalja.
 
Predsednik Vučić i predsednik Erdogan su, osim o bilateralnim odnosima, razgovarali i o regionalnoj situaciji. Oni su naglasili da su mir i stabilnost u regionu od velike važnosti i za celu Evropu.
 
Predsednik Vučić je izrazio zadovoljstvo što je Turska i sa Bosnom i Hercegovinom, kao prethodno sa Srbijom, potpisala Protokol o izgradnji auto-puta između Beograda i Sarajeva. On je rekao da očekuje da radovi na izgradnji te važne saobraćajnice počnu tokom leta.
 
 
Beograd,
13. maj 2019. godine

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).