Saopštenja

02.01.2021. - 13:50

Telefonski razgovor sa predsednikom Vlade Republike Bugarske

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas telefonom sa predsednikom Vlade Republike Bugarske Bojkom Borisovom.

Dvojica sagovornika su konstatovali da je završetak izgradnje gasovoda Balkanski tok i njegovo puštanje u rad izuzetan uspeh dveju prijateljskih i bratskih država. Oni su posebno naglasili da je reč o značajnom podvigu, jer su radovi uspešno završeni u uslovima pandemije korona virusa.
 
U isto vreme, premijer Borisov je predsedniku Vučiću saopštio važnu vest za Srbiju i njene građane - da je upravo završena prva sekcija auto-puta od Sofije do granice sa Srbijom. Cela deonica od Dragomana do Sofije biće izgrađena do kraja 2021. godine, što znači da će time Srbija postati jedna od najvažnijih zemalja na tranzitnom putu između Zapadne Evrope i Istanbula.
 
Takođe, predsednik Vučić i premijer Borisov razgovarali su o daljem unapređenju ekonomske saradnje, kao i o različitim regionalnim pitanjima. Jedno od tih pitanja je i izgradnja gasnog interkonektora između Srbije i Bugarske, koje bi dve zemlje odmah krenule da grade, a koji će, posle izgradnje interkonektora između Bugarske i Grčke, doprineti još većoj stabilnosti i energetskoj bezbednosti u regionu.
 
Predsednik Vučić čestitao je građanima Bugarske Novu godinu i poželeo da nastave putem napretka. On je, takođe, zahvalio premijeru Borisovu na iskrenom prijateljstvu i punoj posvećenosti razvoju bliskih komšijskih odnosa Srbije i Bugarske.
 
Beograd,
2. januar 2021. godine
Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).