Saopštenja

28.02.2020. - 17:08

Telefonski razgovor sa premijerom Ujedinjenog Kraljevstva

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas telefonom sa premijerom Ujedinjenog Kraljevstva Borisom Džonsonom.

U prijateljskom razgovoru, predsednik Vučić je premijera Džonsona pozvao da poseti Srbiju i ponovio da naša zemlja želi da sa Ujedinjenim Kraljevstvom uspostavi strateški važne odnose. On je izrazio nadu da je namera da se uspostave snažnije i bogatije srpsko-britanske veze obostrana. “Za Srbiju je važno jačanje političkog dijaloga sa Ujedinjenim Kraljevstvom, posebno u novim okolnostima, nastalim posle izlaska Vaše zemlje iz Evropske unije”, rekao je predsednik Vučić premijeru Džonsonu. Takođe je izrazio interes za jačanje ekonomske saradnje dveju zemalja, kao i saradnje u različitim oblastima od zajedničkog interesa, uključujući i odbranu.
 
Predsednik Vučić je sa premijerom Džonsonom razgovarao o regionalnoj situaciji i ponovio opredeljenost Srbije da bude čvrst oslonac za miran i napredan Zapadni Balkan. S tim u vezi je britanskog premijera upoznao sa inicijativom za primenu četiri slobode - kretanja ljudi, robe, usluga i kapitala - na Zapadnom Balkanu.
 
Dvojica sagovornika su, takođe, razgovarali o mogućnostima za nastavak dijaloga Beograda i Prištine.
 
Beograd,
28. februar 2020.
Podeli

Pitajte predsednika

Ime i prezime je obavezno polje.
Telefon je obavezno polje.
Тema je obavezno polje.
Еlektronska pošta je neispravna.
Poruka je obavezno polje.