04.12.2020. - 17:19

Telefonski razgovor sa savetnikom za nacionalnu bezbednost SAD

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas telefonom sa savetnikom za nacionalnu bezbednost SAD Robertom O’Brajanom o bilateralnim odnosima Srbije i SAD, kao i o situaciji u regionu Zapadnog Balkana.

Predsednik Vučić i visoki američki zvaničnik O’Brajan konstatovali su da su odnosi dveju zemalja u usponu, ali da ima još mnogo mogućnosti da se oni unaprede do višeg nivoa, posebno u oblasti ekonomije. Predsednik Vučić je zahvalio savetniku O’Brajanu na ličnom angažovanju u jačanju srpsko-američkih veza, istakavši da je otvaranje regionalne kancelarije američke Međunarodne finansijske korporacije za razvoj u Beogradu snažna podrška društvenom i ekonomskom razvoju Srbije, ali i Zapadnog Balkana.

Predsednik Vučić je istakao da je, tokom sastanaka u Beloj kući, shvatio da savetnik O’Brajan razume poziciju Srbije i da je uvek bio spreman da čuje zahteve i probleme srpske delegacije.

Predsednik Vučić je istakao da će Srbija poštovati dogovor iz Vašingtona o ekonomskoj normalizaciji i da se nada da će taj sporazum doprineti miru i stabilnosti u regionu.

Savetnik za nacionalnu bezbednost SAD pozdravio je doprinos predsednika Srbije ispunjavanju cilja da Zapadni Balkan bude miran i stabilan region, privlačan za američke i druge strane investicije, koje bi doprinele njegovom društvenom i ekonomskom razvoju.

Beograd,
4. decembar 2020.

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).