08_03_2013.jpg

Saopštenja

08.03.2013. - 15:33

Zahvalnost Palestini na podršci očuvanju integriteta Srbije

Beograd, 8. mart 2013. godine - Predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić sastao se danas sa ministrom ekonomije Palestine dr. Đavadom Nađijem A. Hirzalahom i ambasadorom Palestine Nj.E. gospodinom Mohamedom Nabhanom.

Predsednik Republike Tomislav Nikolić se zahvalio rukovodstvu i narodu Palestine na principijelnoj podršci u očuvanju teritorije i integriteta Srbije, istakavši da prijateljstvo dva naroda ima dugu tradiciju, ali je nažalost bilo jedno vreme u prekidu. „Mi želimo „da obnovimo to prijateljstvo i da ga razvijamo u svim segmentima, naročito u oblasti ekonomije“, rekao je predsednik Nikolić. Predsednik Srbije je podvukao komparativne prednosti Srbije za ulaganje, podsetivši da pored odličnih spoljnotrgovinskih sporazuma sa mnogim zemljama, ima vladu koja je potpuno posvećena pružanju podrške stranim investitorima i stvaranju optimalnih uslova i povoljne klime za ulaganje.

 

Ministar ekonomije Palestine dr. Đavad Nađi A. Hirzalah je preneo srdačne pozdrave predsednika te zemlje Mahmuda Abasa, puno poštovanje i iskreno prijateljstvo koje gaji prema predsedniku Tomislavu Nikoliću, kao i njegovu ljubav prema Srbiji i srpskom narodu. Ministar Hirzalah se zahvalio predsedniku na podršci prilikom glasanja za status posmatrača Palestine u Ujedinjenim Nacijama i rekao da je Srbija dvostruko doprinela tome: glasanjem i predsedavanjem. Ministar ekonomije Palestine je rekao da je predvodi veliku delegaciju privrednika kako bi se saradnja dve zemlje u oblasti ekonomije podigla na viši nivo i dodao da postoji potencijal da robna razmena dostigne nivo od 500 miliona dolara u veoma kratkom roku.

 

Ministar ekonomije predao je predsedniku Tomislavu Nikoliću zvaničan poziv da poseti Palestinu.

Podeli

Pitajte predsednika

Ime i prezime je obavezno polje.
Telefon je obavezno polje.
Тema je obavezno polje.
Еlektronska pošta je neispravna.
Poruka je obavezno polje.