tan2013-8-26_12509375_1.jpg

13.06.2016. - 14:05

Zvanična poseta predsednika NR Kine Si Đinpinga

Beograd, 13. jun 2016. godine – Predsednik Narodne Republike Kine Si Đinping, na poziv predsednika Republike Srbije Tomislava Nikolića, boraviće u trodnevnoj zvaničnoj poseti Republici Srbiji od 17. do 19. juna 2016. godine.

Prvog dana posete predsednik Nikolić i predsednik Si položiće kamen temeljac za izgradnju Kineskog kulturnog centra, otkriće spomenik Konfuciju, kao i tablu novoimenovane Konfucijeve ulice i Trga prijateljstva Srbije i Kine. Dva predsednika će tom prilikom položiti vence na spomenik nastradalim službenicima ambasade Kine u NATO bombardovanju 1999. godine.

Drugog dana posete održaće se sastanak predsednika Republike Srbije i predsednika NR Kine i bilateralni sastanak dveju delegacija, nakon čega će biti potpisani brojni međudržavni sporazumi od izuzetnog značaja za Republiku Srbiju.

Predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić uručiće predsedniku NR Kine Si Đinpingu Orden Republike Srbije na velikoj ogrlici.

Nakon ceremonije uručenja ordena, predsednik NR Kine sastaće se sa predsednikom Vlade Republike Srbije Aleksandrom Vučićem i članovima delegacija, kao i predsednicom Narodne skupštine Republike Srbije Majom Gojković.

Trećeg dana posete predsednik Nikolić i predsednik Si posetiće Železaru Smederevo, gde će im domaćin biti predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić.

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).