Vesti

15.02.2018. - 10:13

Čestitka predsednice Republike Hrvatske povodom Dana državnosti Republike Srbije

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je čestitku predsednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović povodom obeležavanja Dana državnosti Republike Srbije.

U čestitki se kaže:
 
„Povodom proslave Sretenja, Dana državnosti Republike Srbije, upućujem Vam, u ime državljana Republike Hrvatske i u svoje ime, srdačne čestitke, kao i iskrene želje za boljitak i blagostanje Vaše države i njenih građana.
 
Izražavam nadu da ćemo u godini koja je pred nama zajednički raditi na unapređenju bilateralnih odnosa naših dveju država, kao i na iznalaženju načina, zajedno sa našim Vladama, za rešavanje ključnih otvorenih pitanja, koja ih predugo opterećuju. Saradnja Republike Hrvatske i Republike Srbije, kao dva suseda, ima poseban značaj za celu jugoistočnu Evropu.
 
Republika Hrvatska će nastaviti da prenosi svoja iskustva iz procesa evropskih integracija i pruža podršku Republici Srbiji na zahtevnom putu prema članstvu u Evropskoj uniji i zajedničkoj evropskoj budućnosti“, navodi se u čestitki predsednice Grabar-Kitarović upućenoj predsedniku Aleksandru Vučiću.
 
Beograd, 15. februar 2018. godine
Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).